Antwoord op vragen over het sociaal domein

Schoolkosten kinderen

In principe hebt u geen recht op bijzondere bijstand voor de schoolkosten van uw minderjarige kinderen, omdat u deze kosten moet betalen van het Kindgebonden budget. Er zijn gemeenten die het beleid voeren dat er toch bijzondere bijstand wordt verstrekt voor een aantal (indirecte) schoolkosten.

Toch bijzondere bijstand?

De gemeente heeft het volgende bepaald over het verstrekken van bijzondere bijstand voor schoolkosten:

Regels van Gemeente Deventer

Bijzondere bijstand voor reiskosten 

Als uw kind voortgezet onderwijs volgt buiten de gemeente, kunt u mogelijk bijzondere bijstand ontvangen voor de reiskosten die uw kind maakt. De dichtsbijzijnde school met het type onderwijs dat uw kind wil volgen moet dan buiten de gemeente gelegen zijn.

Hoogte en vorm

De hoogte van de bijzondere bijstand wordt gebaseerd op de kosten van het openbaar vervoer naar de dichtsbijzijnde of goedkoopst bereikbare gewenste opleiding. Als de opleiding niet met het openbaar vervoer te bereiken is, is de vergoeding € 0,19 per kilometer. De bijzondere bijstand wordt om niet verstrekt. Dit houdt in dat u de bijstand in principe niet hoeft terug te betalen. Wel moet u vervoersbewijzen en/of kwitanties overleggen aan de gemeente.

Laatst bijgewerkt op 16-01-2013