Antwoord op vragen over het sociaal domein

Geestelijke gezondheidszorg

Generalistische basis GGZ

De kosten van de generalistische basis GGZ-zorg krijgt u vergoed van de zorgverzekering. Omdat de zorgverzekering de kosten betaalt, kunt u geen bijzondere bijstand ontvangen.

Gespecialiseerde GGZ

Voor de kosten voor gespecialiseerde GGZ-zorg en opname in een GGZ-instelling hoeft u geen eigen bijdrage te betalen. U hebt dus ook geen recht op bijzondere bijstand.

Wat heeft de gemeente bepaald?

De gemeente heeft het volgende bepaald over het verlenen van bijzondere bijstand voor de kosten van GGZ-zorg en opname in een GGZ-instelling:

Regels van Gemeente Deventer

Recht op bijzondere bijstand

Als uw kosten van psychotherapie in aanmerking komen voor een AWBZ-vergoeding, dan gaat de gemeente er vanuit dat de kosten noodzakelijk zijn. U kunt dan recht hebben op bijzondere bijstand voor een door u te betalen eigen bijdrage.

Komen de kosten van psychotherapie niet in aanmerking voor een AWBZ-vergoeding, dan kunt u alleen recht hebben op bijzondere bijstand voor deze kosten als blijkt uit een medisch advies dat u vanwege strikt individuele omstandigheden geen gebruik kunt maken van de reguliere psychotherapie waarvoor u wel in aanmerking zou komen voor een AWBZ-vergoeding.

Laatst bijgewerkt op 04-01-2008

.

Lees ook