Antwoord op vragen over het sociaal domein

Loonkostensubsidie

Loonkostensubsidie is een vergoeding voor loon. Heeft u een beperking? Dan krijgt uw werkgever loonkostensubsidie als hij/zij u in dienst neemt. Dit kan ook worden aangevraagd na het begin van uw baan. 

Uw werkgever moet u namelijk het wettelijk minimumloon betalen. Ook als u het werk niet zo snel kunt als uw collega’s die geen beperking hebben. De gemeente vergoedt dan (tijdelijk) het verschil tussen het wettelijk minimumloon en uw werkniveau met loonkostensubsidie.

Regels van de gemeente
De gemeente heeft het volgende geregeld over de loonkostensubsidie:

Regels van Gemeente Deventer

Participatiebanen

De gemeente kan u een participatiebaan (P-baan) aanbieden als de verwachting is dat u niet of moeilijk kunt uitstromen naar een reguliere betaalde baan. Door een participatiebaan wordt een eventueel sociaal isolement doorbroken en kunt u werkritme en werkervaring opdoen.

De duur van een participatiebaan is in principe twee jaar. Daarnaast moet u minimaal 8 en maximaal 32 uur per week vrijwilligerswerk gaan uitvoeren. Na twee jaar wordt u getoetst en wordt bekeken of u door kunt stromen naar een baan of een andere reïntegratievoorziening. Als dit niet het geval is, kan de gemeente de participatiebaan 2 keer met 1 jaar verlengen.

Als u een participatiebaan heeft, ontvangt u een vergoeding. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het aantal uren dat u werkt:

8 tot 16 uur  € 1.000 netto per jaar 
16 tot 24 uur  € 1.250 netto per jaar 
24 tot 32 uur  € 1.500 netto per jaar 

Laatst bijgewerkt op 16-01-2013

 

Lees ook